Itsenäisyyspäivän mustikkakermakakku

Itsenäisyyspäivänä juhlapöytää koristaa kaunis sinivalkoinen kermakakku, jossa maistuu mustikka.

Noin 12 annosta

2 tuntia + 12 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

Sokerikakkupohja
4 kananmunaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
vehnäjauhoja 90 %
perunajauhoja 10 %
0,5 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mustikkatäyte
2 dl vispikermaa
noin 2 dl itse keitettyä mustikkahilloa
200 g vaniljarahkaa
2–3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kermakuorrutus
noin 6 dl vispikermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan Dansukker Tomusokeria
Koristeluun
noin 3 dl pensasmustikoita
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vettä

Ohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauhe jauhojen sekaan.
4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoutuvat, voitele alumiininen kakkuvuoka (halkaisija 20–24 cm, korkeus 10 cm).
6. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon. (Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.) Kun taikina on tasaista, kaada se vuokaan.
7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.
9. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
10. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.
11. Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljakaurajuomalla ja sivele päälle mustikkahilloa. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
12. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
13. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
14. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
15. Valmista kakkukiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Asettele mustikat kakun päälle ja levitä hyytelölientä niiden päälle.
16. Laita pursotinpussiin 6-sakarainen tähtitylla ja kermavaahto. Pursota kakun reunat ja tarjoile kakku juhlapöydässä.

(Ohjeessa on käytetty normaalia korkeampaa kakkuvuokaa. Matalaan vuokaan saa korkeutta esim. leivinpaperilla.)

 

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.