Itsenäisyyspäivän mustikkakermakakku

Noin 12 annosta 2 tuntia + 12 tuntia
Itsenäisyyspäivänä juhlapöytää koristaa kaunis sinivalkoinen kermakakku, jossa maistuu mustikka.
Itsenäisyyspäivän mustikkakermakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Sokerikakkupohja

    • 4 kananmunaa
    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • vehnäjauhoja 90 %
    • perunajauhoja 10 %
    • 0,5 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 0,5 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 1 dl kaurajuomaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Mustikkatäyte

    • 2 dl vispikermaa
    • noin 2 dl itse keitettyä mustikkahilloa
    • 200 g vaniljarahkaa
    • 2–3 rkl vaniljakreemijauhetta

    Kermakuorrutus

    • noin 6 dl vispikermaa
    • 4 rkl vaniljakreemijauhetta
    • maun mukaan Dansukker Tomusokeria

    Koristeluun

    • noin 3 dl pensasmustikoita
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria
    • 2 dl vettä

    1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
    2. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
    3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauhe jauhojen sekaan.
    4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
    5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoutuvat, voitele alumiininen kakkuvuoka (halkaisija 20–24 cm, korkeus 10 cm).
    6. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon. (Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.) Kun taikina on tasaista, kaada se vuokaan.
    7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
    8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.
    9. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
    10. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.
    11. Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljakaurajuomalla ja sivele päälle mustikkahilloa. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
    12. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
    13. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
    14. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
    15. Valmista kakkukiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Asettele mustikat kakun päälle ja levitä hyytelölientä niiden päälle.
    16. Laita pursotinpussiin 6-sakarainen tähtitylla ja kermavaahto. Pursota kakun reunat ja tarjoile kakku juhlapöydässä.

    (Ohjeessa on käytetty normaalia korkeampaa kakkuvuokaa. Matalaan vuokaan saa korkeutta esim. leivinpaperilla.)

     

    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker