Isoäidin maksalaatikko

2 ½ tuntia
Riisipuurosta ja jauhetusta maksasta tehty perinteinen maksalaatikko maustetaan tummalla siirapilla.
Isoäidin maksalaatikko
Arvioi: (102kpl)

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • nokare voita tai juoksevaa rasvaa
  • 2 ½ dl puuroriisiä
  • n. 1 ½ l täysmaitoa
  • n. 2 rkl voita tai juoksevaa rasvaa
  • 1 isohko sipuli
  • (1 dl rusinoita)
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Dansukker Leipäsiirappia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 400 g jauhettua maksaa
  • 2 kananmunaa

Pinnalle

  • 2 rkl juoksevaa rasvaa

Huuhdo riisi. Kiehauta vesi, lisää suola, nokare voita ja riisit. Keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää maito vähitellen ja keitä hiljalleen vähän väliä sekoitellen, kunnes puuro on kypsää, noin 45 minuuttia.

Silppua sipuli ja kuullota se rasvassa. Lisää sipuliseos, siirappi, rusinat ja mausteet sekä jauhettu maksa ja munat hieman jäähtyneeseen puuroon. Lisää tarvittaessa maitoa, seos saa olla löysähköä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker