Inkiväärisima

vrk + n. viikko
Tuore inkivääri on oiva siman maustaja. Voit lisätä sitä simaan makusi mukaan.
Inkiväärisima
Arvioi: (81kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • n. 3 cm pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna n. 10 g)
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1 luomusitruuna
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat kattilassa. Kaada seos sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä hyvin pesty sitruuna viipaleina joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Vie pullot viileään. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.
Muista! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Vinkki!
Inkiväärin ystävät lisäävät inkiväärin määrää maun mukaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker