Inkiväärimarinoidut porkkanat

4 hengelle 4 tuntia
Porkkanoiden sijaan voit marinoida inkiväärissä myös muita vihanneksia tai kasviksia, esimerkiksi herkkusieniä tai vihreitä papuja.
Inkiväärimarinoidut porkkanat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 400 g porkkanoita ohuina viipaleina

Marinadi

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä ohuina siivuina
  • 2 dl etikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 tl kokonaisia pippureita

Kuori ja viipaloi porkkanat ja inkivääri. Sekoita kattilassa inkivääri, etikka, vesi, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta seosta samalla sekoittaen, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada lämmin marinadi porkkanoiden päälle ja anna seoksen maustua vähintään 2 tuntia, mutta mieluummin pitempään. Porkkanat tarjoillaan kylminä, ja ne säilyvät jääkaapissa noin 2 viikkoa. Porkkanoiden sijaan voi käyttää myös muita vihanneksia tai kasviksia, esimerkiksi herkkusieniä tai vihreitä papuja.

Reseptin on laatinut

Dansukker