Inkiväärimarinoidut porkkanat

4 hengelle
Inkiväärimarinoidut porkkanat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

400 g porkkanoita ohuina viipaleina

Marinadi
1 rkl tuoretta inkivääriä ohuina siivuina
2 dl etikkaa
2 dl vettä
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl merisuolaa
1 tl kokonaisia pippureita

Kuori ja leikkaa porkkanat ja inkivääri. Sekoita kattilaan inkivääri, etikka, vesi, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta seosta samalla sekoittaen, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Kaada lämmin marinadi porkkanoiden päälle ja anna seoksen maustua vähintään 2 tuntia, mutta mieluummin pitempään. Porkkanat tarjoillaan kylminä, ja ne säilyvät jääkaapissa noin 2 viikkoa. Porkkanoiden sijaan voi käyttää myös muita vihanneksia tai kasviksia, esimerkiksi herkkusieniä tai vihreitä papuja.

Reseptin on laatinut

Dansukker