Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperihillo

45 minuuttia
Inkivääri, mansikka ja raparperi ovat herkullisen hillon luottoyhdistelmä.
Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperihillo
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 750 g (1,5 l) mansikoita
  • 500 g raparperia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl raastettua luomusitruunankuorta
  • 500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria
  • 1–2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai ½ tl inkiväärijauhetta

Huuhdo ja puhdista mansikat ja raparperit. Paloittele raparperit. Pane kaikki hillon ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 5–7 minuuttia. Ravistele kattilan sisältöä muutaman kerran keittämisen aikana tai sekoita kevyesti. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto, jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä viileässä. 

Vinkki!
Halutessasi hilloon voimakkaamman sitruunan maun korvaa vesi yhden sitruunan mehulla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker