Ainekset
750 g (1,5 l) mansikoita
500 g raparperia
0,5 dl vettä
1 tl raastettua luomusitruunankuorta
500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria
1–2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai ½ tl inkiväärijauhetta
Ohjeet
Huuhdo ja puhdista mansikat ja raparperit. Paloittele raparperit. Pane kaikki hillon ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 5–7 minuuttia. Ravistele kattilan sisältöä muutaman kerran keittämisen aikana tai sekoita kevyesti. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto, jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä viileässä.
Vinkki!
Halutessasi hilloon voimakkaamman sitruunan maun korvaa vesi yhden sitruunan mehulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.