Inkiväärillä ja thaibasilikalla maustettu mansikkahillo

45 minuuttia
Tuttu mansikkahillo saa uuden säväyksen inkivääristä ja thaibasilikasta.
Inkiväärillä ja thaibasilikalla maustettu mansikkahillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g mansikoita
  • tilkka vettä
  • 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 250 g Dansukker Hillosokeria
  • 1 ruukku thaibasilikaa hienonnettuna

1. Pane mansikat, vesi ja inkivääriraaste kattilaan. Kuumenna, kunnes vesi alkaa höyrytä.

2. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Lisää hienonnettu thaibasilika vasta keittämisen loppuvaiheessa. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.

3. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana.

4. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker