Inkiväärikeksit

noin 20 kpl 30 minuuttia + 12 tuntia
Inkiväärikeksit leivotaan vasta seuraavana päivänä. Mukavan rapeat keksit saavat makua inkivääristä, suklaasta, pähkinöistä ja manteleista.
Inkiväärikeksit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g pehmeää voita
  • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/2 dl manteleita
  • 1/2 dl hasselpähkinöitä
  • 75 g suklaata
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl jauhettua inkivääriä

1. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi.

2. Rouhi mantelit, pähkinät ja suklaa. Lisää ne voi-sokerivaahtoon.

3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut jauhot, sooda, vaniljasokeri ja inkivääri. Työstä notkeaksi taikinaksi.

4. Muotoile taikinasta kaksi 4–5 cm:n paksuista tankoa. Kääri tangot kelmuun ja pane yöksi jääkaappiin.

5. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

6. Ota tangot jääkaapista ja anna niiden lämmetä hetki huoneenlämmössä. Leikkaa tangot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 10–12 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker