Inkivääribroileria ja maustettua porkkanaraastetta

2–3 annosta 50 minuuttia + marinointi
Mausteista broileria ja porkkanaraastetta
Inkivääribroileria ja maustettua porkkanaraastetta
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 800 g broilerin koipinuijia

Marinadi

  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • ½ punainen chilipaprika hienonnettuna
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ limetin puristettu mehu
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä

Maustettu porkkanaraaste

  • 3–4 porkkanaa raastettuna
  • 1 tl hienonnettua chilipaprikaa
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Fariinisokeria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää joukkoon broilerin koipinuijat ja kääntele marinadi kauttaaltaan joukkoon. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa kuumassa grillissä, parilapannulla tai laita 200-asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä, kunnes pinta on kauniin värinen ja lihaa painettaessa valuu kirkasta lihasnestettä.

Tarjoa seuraksi maustettua porkkanaraastetta. Raasta porkkanat ja sekoita joukkoon hienonnettua chilipaprikaa, omenaviinietikkaa ja sokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker