Inkivääri-kermabrûlée

4 annosta 10 minuuttia + 12 tuntia
Ihastuttava crème brûlée maustetaan tuoreella inkiväärillä ja appelsiinilla.
Inkivääri-kermabrûlée
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 luomuappelsiini
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa (esim. kahvikerma 17 %)
  • 5 keltuaista
  • 1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

Raasta pestystä appelsiinista ohutta kuoriraastetta teelusikallisen verran. Halkaise appelsiini ja purista puolikkaista mehut. Pane appelsiininkuori- ja inkivääriraaste, mehu, maito, kerma, keltuaiset, siirappi, vaniljasokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kuplia muutamia kertoja. Siivilöi seos neljään lämmönkestävään annosastiaan, jäähdytä jääkaapissa yön yli.

Ripottele sokeri annosastioihin vanukkaan pinnalle ja ruskista sokeri pienellä kaasupolttimella tai uunin grillitoiminnolla.

Vinkki!
Tarjoa vadelmien kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker