Ice pops: Suklaajäätelöpuikot

6–8 kappaletta yli 3 tuntia
Tumma sokeri ja suklaa antavat herkullisien maun itse tehdyille suklaajäätelöpuikoille.
Ice pops: Suklaajäätelöpuikot
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • ¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 6 dl maitoa
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • suklaata ja nonparelleja

Vatkaa sokeri, keltuaiset, kaakaojauhe ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen.

Kääntele munavaahtoseos varovasti maidon ja kerman joukkoon ja jatka kuumentamista 85 asteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Jäähdytä seos ensin kylmässä vesihauteessa ja pane se sitten jääkaappiin vähintään tunniksi tai mielellään yön yli. Jaa seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia.

Irrota ice popsit muoteista ja kasta halutessasi sulatetussa suklaassa ja nonparelleissa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker