Hyydytetty rahkakakku

8 annosta 8-12 tuntia
Hyytelösokeri Multilla hyydytetty raikas rahkakakku on liivatteeton.
Hyydytetty rahkakakku
Arvioi: (53kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g kaurakeksejä
    • 75 g sulatettua voita
    • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
    • 100 g appelsiinimarmeladia

    Täyte

    • 2 ½ dl kermaa
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Lisäksi

    • 1 dl vaniljakreemijauhetta
    • 1 dl maitoa
    • 250 g maitorahkaa tai vaniljatuorejuustoa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 luomulimetin kuori ja puolikkaan mehu

    Pinnalle

    • 3 dl trooppista mehua
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Laita kaurakeksit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Voit myös hienontaa keksit lihanuijalla muovipussissa. Lisää joukkoon sulatettu voi, kanelisokeri ja appelsiinimarmeladi. Sekoita tasaiseksi.

    Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Lusikoi vuoan pohjalle keksiseos.

    Valmista täyte. Laita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna kiehua puoli minuuttia. Jäähdytä.

    Laita kulhoon vaniljakreemijauhe ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, limettimehu ja hyvin pestyn limetin kuoriraaste. Sekoita joukkoon jäähtynyt kermaseos. Tarkista maku.

    Levitä seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    Valmista kuorrute. Laita mehu kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki. Lusikoi liemi kakun pinnalle.

    Laita jääkaappiin hetkeksi, kunnes liemi on hyytynyt. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker