Hyydytetty mustikkakakku (gluteeniton)

20–25 annosta 45 minuuttia + 12 tuntia
Gluteeniton hyydykekakku leivotaan uunipellille tai irtopohjavuokaan mustikoista tai muista marjoista.
Hyydytetty mustikkakakku (gluteeniton)
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 1/2 dl perunajauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 13 liivatelehteä
    • 5 dl vispikermaa
    • 500 g rahkaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3–4 dl soseutettuja pakastemustikoita tai makeuttamatonta mustikkasosetta (jätä 1 rkl pinnalle)
    • 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä tai sitruunamehua

    Kostutus

    • 1 dl maitoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • 2 1/2 dl vispikermaa
    • 2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • n. 1 rkl mustikkasosetta

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan varovasti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai suoraan ison (halkaisija 26–28 cm) irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka olet asettanut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (Voit valmistaa kakun ilman pohjaa.) Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

    Irrota kakku paistovuoasta ja anna jäähtyä hetki. Laita reunavuoka tarjoiluvadille ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sokereilla.

    Soseuta hieman kohmeiset pakastemustikat sauvasekoittimella tai käytä makeuttamatonta mustikkasosetta. Vatkaa mustikkasose joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

    Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

    Kaada taikina kakkuvuokaan, suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään. Irrota vuoan reuna veistä apuna käyttäen.

    Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä vaahto ilmavasti lusikalla kakun pinnalle. Tiputa muutama tippa mustikkasosetta sinne tänne ja vedä lusikalla huolimattomasti kakun pintaa pitkin, jotta mustikkasose sekoittuu, mutta siitä jää raitoja. Jos käytössäsi on tuoreita mustikoita, ripottele niitä kakun pinnalle. Nosta tarjolle!

    Vinkki!
    Voit halutessasi puolittaa reseptin ja valmistaa sen halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.

    Voit valmistaa kakun myös muista marjoista tai marjasekoituksista.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker