Hyydytetty luumujuustokakku

8–10 annosta 25 min + 12 tuntia
Pikkujouluun ja joulukahville sopiva herkullinen hyydytetty luumujuustokakku valmistetaan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Hyydytetty luumujuustokakku
Arvioi: (45kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g piparkakkuja
    • 100 g sulatettua voita

    Täyte

    • 6 liivatelehteä
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 400 g tuorejuustoa
    • 300 g luumumarmeladia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ½ dl vettä

    Koristeluun

    • 1 dl vispikermaa
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • muutama piparkakku

    Murusta piparkakut muovipussissa lihanuijalla tai laita tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.

    Laita liivatelehdet limittäin likoamaan kylmään veteen.

    Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja luumumarmeladi sekä vaniljasokeri ja sokeri.

    Kiehauta vesitilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

    Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele keskelle murustettuja piparkakkuja. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Vinkki!
    Laita halutessasi koristeeksi tähtianiksia tai kanelitankoja.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker