Hyvä marjakiisseli

6 annosta 10 minuuttia
Marjakiisseli kuuluu perinteisiin suomalaisiin jälkiruokiin. Se on helppo valmistaa mistä tahansa marjoista.
Hyvä marjakiisseli
Arvioi: (72kpl)

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 2 dl marjoja (mustikoita, punaherukoita tms.)
  • 1-1,5 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 3 rkl perunajauhoja

Valmiin kiisselin joukkoon

  • 4-5 dl pakastemarjoja maun mukaan

Pinnalle

  • 1-2 rkl Dansukker Taloussokeria

Keitä vettä, marjoja ja sokeria 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita kylmän veden joukkoon perunajauhot ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Ripottele jäiset marjat laakeaan tarjoiluastiaan ja kaada kiisseli päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana sellaisenaan tai maidon/kermavaahdon kera.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker