Hillo pakastemarjoista

1 tunti
Hillon valmistus pakastemarjoista Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.
Hillo pakastemarjoista
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 1 kg (2 litraa) marjoja
  • (1/2 dl vettä)
  • 500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria TAI
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Laita hieman sulaneet marjat kattilaan. Lisää vesi, mikäli teet hilloa kovakuorisista marjoista (karviaiset, herukat tms.). Lisää hillosokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia* marjalaadusta riippuen, sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä jääkaapissa.


*Mansikoiden, mustikoiden, vadelmien ym. pehmeäkuoristen marjojen keittoaika on noin 10 minuuttia, kovakuoristen marjojen keittoaika on noin 15 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker