Hienostunut Amaretto-mantelijäätelö

4–6 annosta 12 tuntia
Helppo ja hienostunut jäätelö, jossa ainekset vaahdotetaan ja vaahdot yhdistetään.
Hienostunut Amaretto-mantelijäätelö
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 3 rkl Amarettoa tai muuta mantelilikööriä
  • 50–100 g (1–2 dl) mantelirouhetta
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja glukoosisiirappi keskenään. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon likööri, mantelirouhe ja vaniljasokeri. Laita suojattuna pakastimeen mielellään yön yli ja vatkaa muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Voit myös laittaa seoksen pyörimään jäätelökoneeseen noin 50 minuutiksi.

Vinkki!
Kokeile myös kookoshiutaleilla ja Malibu-liköörillä maustettua jäätelöä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker