Herukka-jogurttijäätelö

Valmista jäätelöä noin 1 l 12 tuntia
Käytä mustaherukkaa, punaherukkaa tai puolukkaa tähän herkulliseen jogurttijäätelöön.
Herukka-jogurttijäätelö
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

  • dl (250 g) musta- tai punaherukoita
  • ¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 5 kananmunan keltuaista
  • 1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 250 g (2 ½ dl) turkkilaista jogurttia

Soseuta herukat ja mausta sose ruokokidesokerilla.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, ruokokidesokeri ja glukoosisiirappi vaaleaksi, lisää jogurtti ja sekoita seos sileäksi. Sekoita kermavaahto joukkoon ja lisää herukkasose huolettomasti sekoittaen seokseen.

Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa. Tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele herukkajäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

Vinkki!
Tee ylijääneistä valkuaisista jättimarenkeja.

Samalla ohjeella teet herkullista puolukkajäätelöä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker