Helppotekoinen omenakakku - Dansukker

Helppotekoinen omenakakku

6–8 annosta 50 minuuttia
Omena-aikaan pääset nopeasti leipomaan, silllä kakun ainekset todennäköisesti löytyvät kaapistasi.
Helppotekoinen omenakakku
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 3 hapokasta omenaa
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Koristeluun

  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl kanelia

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Kuori ja lohko omenat, poista siemenkota. Keitä lohkot juuri ja juuri pehmeiksi siirapissa.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää joukkoon.

4. Painele 3/4 taikinasta voideltuun uunivuokaan. Pane omenalohkot vuokaan. Kaulitse taikinan loppuosa ja leikkaa se suikaleiksi. Pane suikaleet ruutukuvioksi omenien päälle.

5. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja kaneli ja sirottele seos kakun päälle. Tarjoillaan jäätelön, vaniljakastikkeen tai kevyesti vatkatun kerman kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;