Helppo omenapiiras

10 annosta 1 h 15 min
Omenapiirakka herkullisella kermaviilitäytteellä valmistuu nopeasti valmiista lehtitaikinasta.
Helppo omenapiiras
Arvioi: (60kpl)

Ainekset

  • 400 g isoa lehtitaikinalevyä

Täyte

  • 4–5 isoa omenaa
  • 2 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

Pinnalle

  • 1 dl vettä
  • ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

1. Kaaviloi pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi laidat peittäväksi levyksi. Leikkaa taikinan kulmat pois ja säästä ne koristeluun.

2. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat ilman siemenkotia ja kierittele lohkot kanelisokerissa.

4. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.

5. Levita kermaviilitäyte piiraspohjalle ja asettele omenalohkot päälle. Koristele piiraan reuna taikinanjämistä tehdyillä kierrenauhoilla. Sipaise nauhoihin kylmää vettä, jotta ne kiinnittyvät hyvin pohjataikinaan. Kypsennä uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

6. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä hetki.

7. Voitele omenalohkot hyytelöliemellä kauniin kiiltäviksi.

8. Tarjoa vastavalmistunut, haaleaksi jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker