Ainekset
3 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2–3 dl kermaa
3–4 dl tuoreita marjoja
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. noin 25 cm). Paista uunin keskiosassa 150 asteessa tunnin ajan. Kakku nousee uunissa korkealle mutta laskeutuu heti uunista otettaessa. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja täytä kakun “kuoppa”. Kaada päälle marjat. Koristele tomusokerilla ja tarjoile heti.
Vinkki!
Myös kotimaiset pakastevadelmat ja tuoreet kirsikat sopivat hyvin tämän rapeakuorisen mutta mehukkaan kakun täytteeksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.