Helppo marenkikakku

8 palaa 4 tuntia
Rapea marenkikakku nautitaan kermavaahdon ja säilykehedelmien kera.
Helppo marenkikakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 6 munanvalkuaista
  • 4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • (korppujauhoja tai mannasuurimoita)

Koristeluun

  • 2 dl vispikermaa
  • 50 g valkosuklaata
  • säilykemandariineja, -persikoita tai -aprikooseja

Laita uuni lämpiämään 100–125 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm. Anna kakun olla uunissa 3–4 tuntia, kunnes se on rapeaa. Irrota kakku vuoasta.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Koristele säilykehedelmillä ja valkosuklaalla. Tarjoa heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker