Helppo kakku kahvipöytään

12–16 palaa 1 tunti
Kakkupohja on helppo valmistaa. Näyttävä päällinen on tehty kahdesta eri tomusokerista. Kuvion raidat on vedetty puutikulla ennen kuorrutteen kuivumista.
Helppo kakku kahvipöytään
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Vuokaan

    • leivinpaperia
    • rypsiöljyä

    Pohja

    • 1 lasillinen Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 lasillinen kananmunia
    • 1 lasillinen erikoisvehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Pohjan käsittelyyn

    • sokeria

    Valkoinen kuorrutus

    • 3 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl rypsiöljyä
    • 1 rkl sitruunamehua
    • noin 1 ½ rkl vettä

    Punainen kuorrutus

    • 1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • noin 1 ½ tl vettä

    Koristeeksi

    • kotimaisia ruusuja
    • munanvalkuaista
    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa esille suorakaiteenmuotoinen uunivuoka (22x22). Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja sipaise leivinpaperin pintaan rypsiöljyä.

    2. Mittaa sokeri, kananmunat ja vehnäjauhot kolmeen eri lasiin (vetoisuus noin 2 dl). Sekoita vehnäjauhoihin teelusikallinen leivinjauhetta.

    3. Siirrä sokeri ja kananmunat kulhoon ja vaahdota ne vaaleaksi vaahdoksi vispilällä tai käsivatkaimella.

    4. Siivilöi kananmuna-sokerivaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.

    5. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    6. Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Nosta kakku paperin avulla vuoasta.

    7. Sekoita valkoisen kuorrutteen raaka-aineet kulhossa. Lisää tarvittaessa pienen pieni tilkkanen vettä, kunnes seos on levitettävissä kakun päälle. Voit levittää kakulle ensin puolet kuorrutteesta ja lisätä jäljellä olevaan kuorrutteeseen tilkkasen vettä, ja valuttaa tämän ohuemman kuorrutteen edellisen päälle.

    8. Sekoita keskenään punaisen kuorrutteen raaka-aineet ja pursota tai valuta seosta lusikalla kakun päälle kuvioiksi.

    9. Riko eriväristen kuorrutteiden rajapinta vetämällä viivoja puutikulla.

    10. Voit sokeroida koristeeksi ruusuja. Riko valkuaisen rakenne vispaamalla sitä hiukan haarukalla. Upota kukkanen valkuaiseen, ravistele ja ripottele kukalle sokeria. Anna kuivahtaa ja käytä kakun koristeena.

    Vinkki!
    Voit koristella jäljelle jäävällä mansikkatomusokeriseoksella keksejä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker