Helppo ja kevyt joulukakku

1,5 tuntia
Helppotekoinen ja vähärasvainen jouluinen taateli-maustekakku sisältää piimää ja fariinisokeria.
Helppo ja kevyt joulukakku
Arvioi: (105kpl)

Ainekset

  • 2 dl silputtua taatelia, viikunaa tai rusinoita
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 ½ dl Dansukkker Fariinisokeria
  • 3 dl piimää
  • 1 dl juoksevaa margariinia tms. rasvaa
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • (tai 1 tl inkivääriä, kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa)

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Silppua kuivatut hedelmät kulhoon. Mittaa joukkoon siirappi, fariinisokeri, piimä ja rasva. Sekoita joukkoon munat.

Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kohotusaineet ja mausteet. Seulo kuivat aineet siivilän läpi kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä.

Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Korista vati puolukanvarvuilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker