Hedelmäpullat

Mantelitäytteisten pullien taikinaan lisätään rusinoita ja kuivattua aprikoosia.

noin 25 kpl

esivalmistelu + 1 tunti

Arviot (3 kpl)

Ainekset

½ dl rusinoita
5–6 kuivattua aprikoosia
1 dl appelsiinimehua tai muuta hedelmämehua
8–9 dl vehnäjauhoja
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl vaniljajogurttia tai rahkaa
3 munaa

Täyte

100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Taloussokeria
1 dl mantelijauhetta

Voiteluun

kananmuna

Pinnalle

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Laita rusinat ja aprikoosit kulhoon yhdessä appelsiinimehun kanssa. Anna turvota muutama tunti, jotta hedelmät pehmenevät. Silppua hedelmät pieniksi paloiksi.

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja sokeri kulhossa. Vaivaa joukkoon sulatettu rasva, jogurtti tai rahka, munat ja hienonnetut hedelmät. Vaivaa taikina tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse jauhotetulla leivinlaudalla suorakaiteen malliseksi levyksi.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa noin puolentoista sentin levyisiksi viipaleiksi ja laita paperivuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.