Hedelmäpullat

noin 25 kpl esivalmistelu + 1 tunti
Mantelitäytteisten pullien taikinaan lisätään rusinoita ja kuivattua aprikoosia.
Hedelmäpullat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • ½ dl rusinoita
  • 5–6 kuivattua aprikoosia
  • 1 dl appelsiinimehua tai muuta hedelmämehua
  • 8–9 dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 ½ dl vaniljajogurttia tai rahkaa
  • 3 munaa

Täyte

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Taloussokeria
  • 1 dl mantelijauhetta

Voiteluun

  • kananmuna

Pinnalle

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Laita rusinat ja aprikoosit kulhoon yhdessä appelsiinimehun kanssa. Anna turvota muutama tunti, jotta hedelmät pehmenevät. Silppua hedelmät pieniksi paloiksi.

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja sokeri kulhossa. Vaivaa joukkoon sulatettu rasva, jogurtti tai rahka, munat ja hienonnetut hedelmät. Vaivaa taikina tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse jauhotetulla leivinlaudalla suorakaiteen malliseksi levyksi.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa noin puolentoista sentin levyisiksi viipaleiksi ja laita paperivuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Reseptin on laatinut

Dansukker