Hedelmäleipä

Makeahko leipä, joka sopii erinomaisesti sinihomejuuston ja marinoitujen viikunoiden kera tarjottavaksi.

1 kpl

2 ½ tuntia

Arviot (56 kpl)

Ainekset

3 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1/2 dl Dansukker Leipäsiirappia
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta tai hienonnettua luomuappelsiininkuorta
250 g kuivattuja hedelmiä, esim. viikunoita, aprikooseja ja rusinoita
2 dl grahamjauhoja
6-7 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Lämmitä maito/vesi 35-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää lämmin neste. Sekoita joukkoon siirappi, margariini, suola ja pomeranssinkuori. Silppua kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan yhdessä grahamjauhojen kanssa. Lisää vähitellen vehnäjauhot, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.

Vaivaa taikina kimmoisaksi jauhotetulla leivinpöydällä. Muotoile leiväksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja paista leipää uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Peitä leipä foliolla paiston puolivälissä, ettei se tummu liikaa. Voitele kypsää leipää vedellä ja anna sen jäähtyä peitettynä pellillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.