Hedelmäleipä

1 kpl 2 ½ tuntia
Makeahko leipä, joka sopii erinomaisesti sinihomejuuston ja marinoitujen viikunoiden kera tarjottavaksi.
Hedelmäleipä
Arvioi: (46kpl)

Ainekset

  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1/2 dl Dansukker Leipäsiirappia
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta tai hienonnettua luomuappelsiininkuorta
  • 250 g kuivattuja hedelmiä, esim. viikunoita, aprikooseja ja rusinoita
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 6-7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito/vesi 35-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää lämmin neste. Sekoita joukkoon siirappi, margariini, suola ja pomeranssinkuori. Silppua kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan yhdessä grahamjauhojen kanssa. Lisää vähitellen vehnäjauhot, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.

Vaivaa taikina kimmoisaksi jauhotetulla leivinpöydällä. Muotoile leiväksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja paista leipää uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Peitä leipä foliolla paiston puolivälissä, ettei se tummu liikaa. Voitele kypsää leipää vedellä ja anna sen jäähtyä peitettynä pellillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker