Hedelmäinen puolukkaleipä

10 tuntia
Juureen leivotussa leivässä on taateleita tai viikunoita ja puolukoita.
Hedelmäinen puolukkaleipä
Arvioi: (14kpl)

Ainekset

  • 100 g taateleita tai viikunoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria

Juuri

  • 1 dl maltaita
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä

Taikina

  • 4 dl kuumaa vettä
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Leipäsiirappia
  • 2 dl survottuja puolukoita
  • 4 dl grahamjauhoja
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl pomeranssinkuorta

Silppua hedelmät ja kiehauta soseeksi veden ja sokerin kanssa. Lisää joukkoon vesi, maltaat, ruis- ja vehnäjauhot. Anna vetäytyä noin 8 tuntia.

Lisää juuritaikinaan vesi, suola ja survotut puolukat. Sekoita jauhot, hiiva ja pomeranssi. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita ja alusta kevyesti. Taikina saa olla pehmeää.

Voitele kaksi pitkänomaista leipävuokaa. Jaa taikina vuokiin ja peitä vuoat kelmulla. Anna nousta noin 20 minuuttia.

Poista kelmut vuokien päältä ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptin on laatinut

Dansukker