Härkistä hapanimeläkastikkeessa

4–6 annosta 30 minuuttia
Kastikkeen pääraaka-aineena on käytetty kasviproteiini Härkistä. Helppoa, nopeasti valmistuvaa herkkuruokaa!
Härkistä hapanimeläkastikkeessa
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2–3 lehtisellerinvartta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2–3 rkl öljyä
  • 250 g Härkistä
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 iso purkki ananaspaloja mehuineen
  • 3 dl vettä tai ananasmehua
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 rkl maizenaa + ¾ dl vettä

Lisäksi

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Aloita käsittelemällä kasvikset. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Lohko sipulit ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa lehtisellerinvarret viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuorittu inkivääri.

Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää kasvikset ja kääntele muutama minuutti. Lisää härkis. Kääntele joukkoon ketsuppi, soijakastike, ananaspalat mehuineen, vesi tai ananasmehu ja siirappi. Kiehauta.

Sekoita maizena ja vesi tasaiseksi ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarkista maku. Hienonna pinnalle reilusti tuoretta korianteria.

Tarjoa kastike riisin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker