Hanna-tädin kakut

noin 80 kpl 1 tunti
Perinteiset, perunajauhoa sisältävät Hanna-tädin pikkuleivät sopivat arkeen ja juhlaan.
Hanna-tädin kakut
Arvioi: (149kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • (Dansukker Kanelisokeria)

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Pyöritä taikina tangoiksi ja jaa tasakokoisiin pieniin paloihin. Pyöritä palat palloiksi ja litistä kevyesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kääntele osa pikkuleivistä halutessasi kanelisokerissa.

Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia. Säilytä kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.

Reseptin on laatinut

Dansukker