Grillipossua ja reiluja kasviksia

4 annosta 2 tuntia
Marinoitu porsaansisäfilee grillataan ja tarjoillaan pikantin omenalisäkkeen ja uunikasvisten kera.
Grillipossua ja reiluja kasviksia
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Possu

    • 500 g porsaansisäfileetä paloiteltuna
    • 4 varrastikkua

    Marinadi

    • 3 rkl soijakastiketta
    • 1 rkl öljyä
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
    • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
    • (2 tl raastettua inkivääriä)

    Pikantit omenakuutiot

    • 3 omenaa kuorittuina ja kuutioituina
    • ½ punaista chiliä silputtuna
    • ½ limetin mehu ja raastettu kuori
    • 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 rkl vettä

    Uunikasvikset

    • noin 1 kg kuorittuja, pilkottuja kasviksia
    • (esim. porkkana, palsternakka, sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, paprika)
    • 2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 rkl öljyä
    • suolaa, rouhittua mustapippuria
    • tuoretta timjamia tai oreganoa

    Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane possupalat marinadiin ja anna maustua vähintään tunti. Tuikkaa maustuneet lihapalat vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa tai paista juuri ennen tarjoilua 3–4 minuuttia molemmin puolin.

    Pane pikanttien omenakuutioiden ainekset kattilaan, sekoita ja keitä, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Jäähdytä.

    Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kasvispalat, siirappi, öljy ja mausteet uunipannussa tai isossa uunivuoassa. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele timjami- tai oreganosilppua pinnalle juuri ennen tarjoilua.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker