Grillipossua ja reiluja kasviksia

Marinoitu porsaansisäfilee grillataan ja tarjoillaan pikantin omenalisäkkeen ja uunikasvisten kera.

4 annosta

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Possu

500 g porsaansisäfileetä paloiteltuna
4 varrastikkua
Marinadi

3 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 tl jauhettua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
(2 tl raastettua inkivääriä)
Pikantit omenakuutiot

3 omenaa kuorittuina ja kuutioituina
½ punaista chiliä silputtuna
½ luomulimetin mehu ja raastettu kuori
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl vettä
Uunikasvikset

noin 1 kg kuorittuja, pilkottuja kasviksia
(esim. porkkana, palsternakka, sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, paprika)
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl öljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia tai oreganoa

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane possupalat marinadiin ja anna maustua vähintään tunti. Tuikkaa maustuneet lihapalat vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa tai paista juuri ennen tarjoilua 3–4 minuuttia molemmin puolin.

Pane pikanttien omenakuutioiden ainekset kattilaan, sekoita ja keitä, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kasvispalat, siirappi, öljy ja mausteet uunipannussa tai isossa uunivuoassa. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele timjami- tai oreganosilppua pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.