Greippihillo

noin 7 dl 1 tunti
Verigreipeistä ja greipeistä tulee kauniin väristä ja pirteän makuista hilloa.
Greippihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1,8 kg verigreippejä ja greippejä (kuorettomia lohkoja ja mehua noin 750 g)
  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • ½ tl anista rouhittuna tai 2 tähtianista

1. Leikkaa veitsellä kuoritut greipit kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.

2. Lisää hillosokeri ja rouhittu anis tai tähtianikset kattilaan.

3. Kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä 12–15 minuuttia kattilan sisältöä silloin tällöin ravistellen.

4. Jäähdytä 15 minuuttia ja purkita.

5. Säilytä jääkaapissa, hillo on valmista käytettäväksi vuorokauden kuluttua.

6. Nauti croissantien, paahtoleivän ja juuston, keksien, jäätelön, ohukaisten tai pannukakkujen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker