Granaattiomenasima

noin 4 litraa 1 vrk + n. 5–7 vrk
Granaattiomenan siemenillä tutusta simasta saadaan väriltään kauniin punertavaa.
Granaattiomenasima
Arvioi: (57kpl)

Ainekset

  • 1 ison granaattiomenan siemenet
  • 2 sitruunan mehu
  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen:

sokeria, rusinoita

    1. Poista granaattiomenasta siemenet mehuineen isoon kulhoon. Lisää sitruunamehu.

    2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se siemenien päälle. Sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

    4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Anna siman käydä jääkaapissa 5–7 päivää. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

    Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

    Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

    Huom! Kun avaat pullon ensimmäistä kertaa, sima saattaa kuohua runsaasti.

    Resepti / Blogi: Peggyn pieni punainen keittiö