Granaattiomenalohi

6 annosta 1 vrk
Punainen granaattiomena värjää kauniisti, maustaa ja koristelee graavilohen.
Granaattiomenalohi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g lohifileetä
  • 25 g karkeaa merisuolaa
  • 15 g Dansukker Taloussokeria
  • 1 ruukku tilliä tai kirveliä
  • 1 granaattiomena

Pyyhkäise lohifileen pinta talouspaperilla.

Sekoita suola, sokeri, silputut tillin- tai kirvelinvarret ja osa lehdistä sekä granaattiomenan puolikkaan siemenet. Rouhi seosta hiukan niin, että granaattiomenan siemenistä irtoava mehu värjää seoksen punaiseksi.

Laita lohifileen pala pieneen vuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä suolaseos kalan pinnalle. Peitä vuoka kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.

Nosta lohifilee vuoasta, pyyhkäise suolaseos pinnasta ja leikkaa filee suoriksi ja ohuiksi viipaleiksi kalan nahkaa myöten. Siirrä viipaleet tarjoiluvadille, silppua yrttiä ja kopistele granaattiomenan puolikkaasta siemenet viipaleiden päälle.

Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki!
Pyöräytä granaattiomenaa pari kierrosta työlaudan päällä yhtä aikaa kädellä kevyesti painaen. Halkaise granaattiomena ja kopistele puolikkaista siemenet esim. puukauhalla tai veitsen kahvalla suoraan kulhoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker