Graavisuolattu lohi

1–3 vuorokautta
Graavilohi kuuluu juhlavaan kalapöytään.
Graavisuolattu lohi
Arvioi: (14kpl)

Ainekset

  • 2 lohi- tai kirjolohifileetä (noin 1 kg)
  • 2 rkl karkeaa suolaa
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 rkl rouhittua valkopippuria
  • tilliä

Sekoita suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri keskenään. Ripottele vähän seosta pitkänomaisen astian pohjalle. Laita kalafilee astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalalle mausteseosta. Laita päälle tillinoksia. Ripottele toiselle fileelle mausteseosta ja laita filee astiaan niin, että sen paksu kohta tulee toisen kalan ohuen kohdan päälle. Laita päälle kelmu ja anna kalan maustua viileässä 1–3 vuorokautta. Käännä kalaa välillä niin, että vuoan pohjalla oleva filee tulee päällimmäiseksi. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinottain ohuiksi viipaleiksi. Kierrä ruusukkeiksi tarjoiluastiaan. Koristele tillillä ja sitruunanlohkoilla.

Tarjoa lempeän kirpeän sinappikastikkeen kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker