Gluteenittomat rahkapiiraat

Yksittäiset gluteenittomat pullat on helppo pakastaa myöhempää käyttöä varten. Valmista leivonnaiset pullavuokiin tai leivinpaperoidulle uunipellille.

10–15 kpl

1½ tuntia

Arviot (87 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl kardemummaa
3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
4 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g sulatettua voita
Täyte
200 g maitorahkaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
½ luomuappelsiinin kuoriraaste
(½ dl rusinoita)
Voiteluun
1 kananmuna

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja gluteenittomat jauhoseokset sekoittaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi. Lisää tarvittaessa gluteenittomia jauhoja sen verran, että taikina on muotoiltavaa.

Leivo työlaudalla pyöreiksi pulliksi ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Jätä riittävästi kohoamisvaraa.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, rikottu muna, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja halutessasi rusinat.

Paina kohonneisiin pulliin kolo jauhotetun juomalasin pohjalla. Täytä kolo rahkaseoksella. Voitele reunat rikotulla munalla.

Paista 200–225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.