Gluteenittomat rahkapiiraat

10–15 kpl 1½ tuntia
Yksittäiset gluteenittomat pullat on helppo pakastaa myöhempää käyttöä varten. Valmista leivonnaiset pullavuokiin tai leivinpaperoidulle uunipellille.
Gluteenittomat rahkapiiraat
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g sulatettua voita

Täyte

  • 200 g maitorahkaa
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ luomuappelsiinin kuoriraaste
  • (½ dl rusinoita)

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja gluteenittomat jauhoseokset sekoittaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi. Lisää tarvittaessa gluteenittomia jauhoja sen verran, että taikina on muotoiltavaa.

Leivo työlaudalla pyöreiksi pulliksi ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Jätä riittävästi kohoamisvaraa.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, rikottu muna, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja halutessasi rusinat.

Paina kohonneisiin pulliin kolo jauhotetun juomalasin pohjalla. Täytä kolo rahkaseoksella. Voitele reunat rikotulla munalla.

Paista 200–225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker