Gluteenittomat porkkanasarvet

16 kpl 45 minuuttia
Leivo porkkana- tai punajuurisarvia! Juuressose antaa makua ja mehevyyttä leipään.
Gluteenittomat porkkanasarvet
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 dl maitoa
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 dl porkkanasosetta (tai punajuurisosetta) lämmitettynä
  • 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 4–4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta tai jyttejauhoja
  • 25–50 g sulatettua voita voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon hieman lämmitetty porkkanasose. Lisää gluteenittomat kaurahiutaleet ja gluteeniton jauhoseos tai jyttejauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa kahteen osaan. Pyöritä palloiksi ja kaulitse pyöreiksi levyiksi. Jaa molemmat kahdeksaan tasakokoiseen sektoriin. Käännä rulliksi leveästä kohdasta kapeampaan päin ja käännä sarven muotoon.

Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.

Voitele valmiit sarvet voisulalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker