Gluteenittomat mokkapalat

uunipellillinen, noin 25 annospalaa ½ tuntia
Leivo herkulliset mokkapalat gluteenittomina - ne maistuvat kaikenikäisille.
Gluteenittomat mokkapalat
Arvioi: (272kpl)

Ainekset

  • 3–4 munaa
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
  • 1 ½ dl maitoa

Kuorrutus

  • 300–400 g Dansukker Tomusokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • n. 4 rkl vahvaa kahvia

Päälle

  • 2 isoa Daim-patukkaa (n. 100 g)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kevyesti. Sekoita lopuksi joukkoon rasva ja maito.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä.

Valmista kuorrutus. Laita ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää kahvia tarvittaessa, jotta saat levittyvän tahnan. Levitä kuorrute vielä lämpimän torttulevyn pintaan.

Rouhi Daim karkeaksi rouheeksi veitsellä työlaudalla. Ripottele rouhe kuorrutteen päälle. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker