Gluteenittomat inkivääripikkuleivät

noin 40 kpl 1½ tuntia
Tuore inkivääri antaa säväyksen näille arkeen ja juhlaan sopiville gluteenittomille pikkuleiville.
Gluteenittomat inkivääripikkuleivät
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ dl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 1 muna
  • 1 dl sokerijuurikaskuitua tai gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 1 dl kermaa tai maitoa

Vaahdota rasva, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hienonnettu inkivääri ja kerma tai maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Nosta kulho noin tunniksi jääkaappiin ja pyöritä sitten tasakokoisiksi palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä hieman ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä.

Reseptin on laatinut

Dansukker