Gluteeniton taatelikakku

noin 1 1/2 l:n kakkuvuoka 1½ tuntia
Jouluun kuuluu taatelikakku, joka maistuu herkulliselta myös gluteenittomana.
Gluteeniton taatelikakku
Arvioi: ( 139 kpl)

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2,5 dl vettä
  • 150 g kivettömiä taateleita
  • 2 kananmunaa
  • 150 g Dansukker Fariinisokeria
  • 50 g Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl ksantaania
  • 100 g perunajauhoja
  • 125 g riisijauhoja

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Voitele kakkuvuoka huolella ja jauhota riisijauholla.
3. Mittaa taatelit, vesi sekä voi kattilaan. Keitä seosta matalalla lämmöllä noin 15 min tai kunnes taatelit ovat pehmenneet ja soseutuneet. Aseta seos sivuun jäähtymään.
4. Siivilöi kuivat aineet keskenään samaan kulhoon ja sekoita huolellisesti esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
5. Vaahdota munat sekä sokerit keskenään voimakkaasti vatkaten.
6. Lisää huoneenlämpöinen taateli-voiseos hiljalleen muna-sokerivaahtoon jatkuvasti vatkaten.
7. Lisää kuivat aineet sekä kuohukerma osissa vuorotellen taikinaan jatkaen samalla vatkaamista.
8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 60–70 minuuttia.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker