Gluteeniton raparperipiirakka

noin 8 annosta 40 minuuttia
Gluteenittoman raparperimurupiirakan ohjeella voit tehdä myös marjapiirakkaa.
Gluteeniton raparperipiirakka
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Muruseos

    • 1 1/2 dl maissitärkkelystä
    • 1/2 dl tattarihiutaleita
    • 1/2 dl hirssihiutaleita
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 50 g hasselpähkinärouhetta
    • 100 g voita tai margariinia

    Raparperiseos

    • 500 g raparperia paloina
    • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 rkl perunajauhoja

    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva pieninä paloina. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.

    Pane raparperipalat ja siirappi kattilaan ja anna kiehua, kunnes raparperi hieman pehmenee. Sekoita joukkoon perunajauhot.

    Kaada raparperit voideltuun vuokaan. Ripottele päälle muruseos. Paista uunin keskiosassa 200°:ssa noin 15 minuuttia.

    Vinkki!
    Raparperin tilalla voidaan käyttää muita hedelmiä tai marjoja. 

    Reseptin on laatinut

    Dansukker