Gluteeniton marjapiirakka

6–8:lle
Gluteeniton marjapiirakka
Arvioi: (318kpl)

Ainekset

1 muna
¾ dl Dansukker Taloussokeria
1 dl maitoa
50 g margariinia sulatettuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
½ dl perunajauhoja
1 ½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl pakastemarjoja
½ dl Dansukker Fariinisokeria
Pinnalle
½ dl Dansukker Rapeaa raesokeria

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää joukkoon maito, sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja levitä puolet taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle. Ripottele päälle kohmeiset marjat ja sokeri. Levitä loppu taikina marjojen päälle. Viimeistele pinta raesokerilla. Paista piirasta uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Gluteeniton marjapiirakka oli yksi palkituista ohjeista Koti ja keittiö -lehden ja Suomen Sokeri Oy:n järjestämässä leivonta- ja jälkiruokakilpailussa, tekijänä Satu Mäkinen.

Reseptin on laatinut

Dansukker