Gluteeniton marjapiirakka

6–8:lle 1 tunti
Helppo ja nopea gluteeniton leivonnainen: marjapiirakka pakastemarjoista.
Gluteeniton marjapiirakka
Arvioi: (357kpl)

Ainekset

  • 1 muna
  • ¾ dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl maitoa
  • 50 g margariinia sulatettuna
  • 2 dl gluteenittomia jauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl pakastemarjoja
  • ½ dl Dansukker Fariinisokeria

Pinnalle

  • ½ dl Dansukker Rapeaa raesokeria

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää joukkoon maito, sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja levitä puolet taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle. Ripottele päälle kohmeiset marjat ja fariinisokeri. Levitä loppu taikina marjojen päälle. Viimeistele pinta raesokerilla. Paista piirasta uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Gluteeniton marjapiirakka oli yksi palkituista ohjeista Koti ja keittiö -lehden ja Suomen Sokeri Oy:n järjestämässä leivonta- ja jälkiruokakilpailussa, tekijänä Satu M.