Gluteeniton kinuskinen joulupulla

noin 30 pullaa 2 tuntia
Herkullinen gluteeniton täytepulla saa makua kinuskista ja karpaloista. Maistuu myös muulloin kuin jouluna!
Gluteeniton kinuskinen joulupulla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pullataikina

    • 5 dl maitoa
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl kardemummaa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl psylliumia
    • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
    • 3 dl riisijauhoa
    • 2 dl perunajauhoa
    • 1 dl mantelijauhoa
    • 1 pss kuivahiivaa
    • 150 g voita
    • 1 kananmuna
    • 0,5–1 dl riisijauhoja

    Täyte

    • 1,2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1,2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 50 g voita
    • 2 tl kanelia
    • 2 dl karpaloita
    • 2 dl mantelilastuja

    Voiteluun

    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 tl vettä

    Pinnalle

    • mantelilastuja
    • Dansukker Rapeaa raesokeria

    1. Mittaa maito kattilaan ja lämmitä noin 45-asteiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma sekä psyllium.

    2. Siivilöi loput kuivat aineet keskenään samaan kulhoon ja sekoita huolellisesti.

    3. Sekoita turvonnut psyllium tasaisesti nesteen sekaan esimerkiksi haarukkaa tai vispilää apuna käyttäen. Nesteen tulisi olla nyt noin 42-asteista, jotta hiiva aktivoituu. Lisää neste osissa kuivien aineiden sekaan joko puuhaarukkaa tai yleiskoneen taikinakoukkua apuna käyttäen.

    4. Jatka vaivaamista keskitasolla ja lisää huoneenlämpöinen voi osissa sekä lopuksi kananmuna. Tavoitteena on saada kaikki sekoittumaan keskenään huolellisesti, mutta vaivata taikinaa kuitenkin mahdollisimman vähän.

    5. Jos taikina jää edelleen kiinni kulhon reunoihin, lisää pienissä osissa riisijauhoa kunnes taikina irtoaa reunoista.

    6. Aseta taikina kohoamaan noin 45 minuutiksi vedottomaan paikkaan liinan alle.

    Voit käyttää koko taikinan kohoamisen jälkeen normaaliin tapaan. Vaihtoehtoisesti voit asettaa taikinan kokonaan tai osittain jääkaappiin odottamaan. Peitä tällöin taikinakulho löyhästi kelmulla. Taikina säilyy jääkaapissa muutaman vuorokauden ja viilennyttyään taikinan käsiteltävyys paranee hieman. Ota viilennetty taikina huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen leipomisen aloittamista.

    7. Mittaa siirappi, sokeri sekä voi kattilaan ja anna lämmetä miedolla lämmöllä kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet seokseen. Sekoita joukkoon kaneli ja nosta sivuun jäähtymään muutamaksi minuutiksi.

    8. Vaivaa taikinaa varovaisesti riisijauhoja apuna käyttäen. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla.

    9. Kaada hieman jäähtynyt kinuskiseos taikinan päälle välttäen taikinalevyn reunoja. Jos seos tuntuu jämäköityneen jo liikaa, lämmitä sitä varovasti levyllä kunnes seos on taas nestemäisempää. Ripottele päälle mantelilastut sekä karpalot. Voit käyttää myös pakastettuja karpaloita.

    10. Rullaa taikinalevy varovasti pötköksi. Leikkaa pötköstä noin kahden senttimetrin paksuisia siivuja. Aseta siivut leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Anna pullien kohota liinan alla noin 45 min. Aseta uuni lämpenemään 225-asteiseksi.

    11. Sekoita siirappi sekä vesi keskenään. Voitele pullat siirappiseoksella ja ripottele pinnalle mantelilastuja sekä raesokeria. Paista pullia 12–15 minuuttia uunin keskitasolla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker