Gluteeniton aprikoosipiirakka

noin 8 annosta 1 tunti
Gluteeniton piirakka tuoreista tai säilykeaprikooseista tai muista hedelmistä tai marjoista.
Gluteeniton aprikoosipiirakka
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 150 g keitettyä perunaa raastettuna
    • 2 dl maissitärkkelystä
    • 1 dl hirssihiutaleita
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 3/4 dl juoksevaa margariinia

    Täyte

    • 2 kananmunaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 1/2 dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl turkkilaista jogurttia
    • 300 g tuoreita tai säilykeaprikooseja

    Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm) ja pistele haarukalla.

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jogurtti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Painele kivettömät aprikoosit täytteen joukkoon.

    Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200°:ssa noin 35 minuuttia.

    Tarjoa piirakka haaleana kermavaahdon kera.

    Vinkki!
    Käytä aprikoosien tilalla muita hedelmiä tai marjoja.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker