Glögisilakat

30 min + 12 tuntia
Joulupöydän herkulliset silakat saavat makua nyt glögistä. Valmista kerralla halutessasi suurempi määrä ja purkita ystäville lahjaksi.
Glögisilakat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • ½ tl suolaa
  • 2 sipulia
  • 1–2 valkosipulinkynttä

Liemi

  • 1 ½ dl glögitiivistettä
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tähtianista
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 maustepippuria
  • 6 mustapippuria

Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kuori sipulit. Hienonna toinen sipuleista ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Ripottele hienonnettu sipuli silakkafileiden päälle ja käännä fileet rulliksi. Laita rullat purkkiin kerroksittain sipuli- ja valkosipuliviipaleiden kanssa.

Mittaa liemen ainekset kattilaan tai kasariin ja kiehauta. Kaada kuuma liemi kalojen päälle purkkiin ja anna jäähtyä hetki. Nosta jääkaappiin ja tarjoa seuraavana päivänä.

Kalat säilyvät kylmässä 4–5 päivää.

Reseptin on laatinut

Dansukker