Gammaldags julmarsipan

Arviot (22 kpl)

Ainekset

1 dl vispgrädde
1/2 dl vetemjöl
50 g mandel
300 g Dansukker Florsocker

Ohjeet

Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.

Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.

Förslag på praliner:

1. Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.

2. Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad.

3. Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal.

4. Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.

5. Ta en tredjedels sats marsipan och tillsätt 3 msk likör. Forma marsipanen till trekanter och doppa dem i smält, mörk choklad. Garnera med kakpynt.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.