Friteeratut banaanit

noin 8 annosta 30 minuuttia
Friteeratut banaanit vaniljajäätelön kera on kiinalaisravintoloista tuttu jälkiruoka.
Friteeratut banaanit
Arvioi: (26kpl)

Ainekset

    Friteeraustaikina

    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 3/4 dl maizenaa
    • 1 1/2 rkl leivinjauhetta
    • 2 dl vettä
    • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • (1 muna)
    • 4 banaania
    • ½–1 l rypsiöljyä

    Lisäksi

    • vaniljajäätelöä
    • Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

    Sekoita friteeraustaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi ja anna turvota noin 15 minuuttia.

    Kuumenna ruokaöljy kasarissa noin 180-asteiseksi. Oikea lämpötila on saavutettu, kun tiputat pisaran taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian. Leikkaa banaanit puolikkaiksi ja kasta taikinassa kauttaaltaan. Nosta ne yksitellen tai muutama kerrallaan kasariin. Käännä ympäri, kun banaanit saavat väriä pintaan. Nosta leivinpaperille valumaan hetkeksi.

    Tarjoa vaniljajäätelön ja vaalean siirapin kanssa. 

    Reseptin on laatinut

    Dansukker