Filokarkit

14 kpl 1½ tuntia
Filokarkkien pähkinä-hedelmätäytteessä on myös tuorejuustoa. Tarjoa lämpimät jälkiruokakarkit sellaisenaan tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Filokarkit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 7 filotaikina-levyä
  • 100 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte

  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 ps (200 g) pehmeitä aprikooseja
  • 2 omenaa
  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl anista rouhittuna
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 22 %)

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Toimi ylijääneen filotaikinan kanssa kuten pakkausteksti neuvoo. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Hienonna pähkinät ja aprikoosit monitoimikoneessa (tai veitsellä). Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi (noin 4 dl). Yhdistä täytteen aineet.

Sulata rasva. Avaa filotaikinakäärö varoen. Voitele arkin puolikas ohuesti rasvalla, ripottele ruokokidesokeria päälle ja taita voitelematon puoli päälle. Voitele taas puolet, ripottele hiukan ruokokidesokeria ja taita voitelematon taikinalevyn osa päälle. Leikkaa taiteltu filoarkki kahteen suorakaiteen muotoiseen osaan saksilla. Annostele noin 50 g täytettä taikinalevypaloille, rullaa ja käännä päät karamellin tapaan. Jatka loppujen arkkien kanssa samoin.

Siirrä karkit leivinpaperoidulle pellille, jätä karkkien väliin 3–4 cm:n väli. Sipaise karkkien pintaan rasvasulaa ja ripottele hiukan ruokokidesokeria päälle.

Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes karkit ovat kauniin värisiä ja rapeapintaisia. 

Tarjoa lämpimät karkit sellaisenaan tai jääkaappikylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker