Filokarkit

Filokarkkien pähkinä-hedelmätäytteessä on myös tuorejuustoa. Tarjoa lämpimät jälkiruokakarkit sellaisenaan tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

14 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

7 filotaikina-levyä
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte
100 g saksanpähkinöitä
1 ps (200 g) pehmeitä aprikooseja
2 omenaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ tl jauhettua kanelia
½ tl anista rouhittuna
1 tl perunajauhoja
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 22 %)

Ohjeet

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Toimi ylijääneen filotaikinan kanssa kuten pakkausteksti neuvoo. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Hienonna pähkinät ja aprikoosit monitoimikoneessa (tai veitsellä). Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi (noin 4 dl). Yhdistä täytteen aineet.

Sulata rasva. Avaa filotaikinakäärö varoen. Voitele arkin puolikas ohuesti rasvalla, ripottele ruokokidesokeria päälle ja taita voitelematon puoli päälle. Voitele taas puolet, ripottele hiukan ruokokidesokeria ja taita voitelematon taikinalevyn osa päälle. Leikkaa taiteltu filoarkki kahteen suorakaiteen muotoiseen osaan saksilla. Annostele noin 50 g täytettä taikinalevypaloille, rullaa ja käännä päät karamellin tapaan. Jatka loppujen arkkien kanssa samoin.

Siirrä karkit leivinpaperoidulle pellille, jätä karkkien väliin 3–4 cm:n väli. Sipaise karkkien pintaan rasvasulaa ja ripottele hiukan ruokokidesokeria päälle.

Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes karkit ovat kauniin värisiä ja rapeapintaisia. 

Tarjoa lämpimät karkit sellaisenaan tai jääkaappikylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.