Feta-pinaattipiiraat

Paista muffinipellillä pieniä feta-pinaattitäytteisiä piiraita tai yksi iso piiras piirakkavuoassa.

10–12 kpl

50 minuuttia

Arviot (186 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 muna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
50 g juustoraastetta
2 rkl öljyä
100 g babypinaattia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
200 g fetajuustoa kuutioina
mustapippuria myllystä 

Ohjeet

Nypi huoneenlämpöinen rasva, suola, siirappi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kuumalle pannulle babypinaatti, valkosipuli ja siirappi. Kääntele, kunnes pinaatit kutistuvat. Lisää fetajuusto ja mustapippuria myllystä. Kuumenna.

Painele taikina metallisen muffinipellin koloihin. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Jaa pinaatti-fetatäyte koloihin ja päälle kermaseos.

Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes piiraat ovat hyytyneet ja kauniin värisiä.

Tarjoa mielellään lämpiminä.

Vinkki!
Voit valmistaa tämän myös yhdeksi piiraaksi halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuokaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.