Fariiniruudut

noin 20 kpl 1 tunti
Mehevä fariinisokerileivonnainen, joka kuorrutetaan tuorejuustokreemillä.
Fariiniruudut
Arvioi: (27kpl)

Ainekset

  • 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 4 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 4 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Koristeeksi

  • 2 dl pekaanipähkinöitä

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva fariinisokerin kanssa vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat välillä huolella sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun noin 25 x 33 cm kokoiseen uunivuokaan tai -pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilän päälle.

3. Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen rasva ja tuorejuusto sekä tomusokeri, siirappi ja  siivilöity kaakaojauhe tasaiseksi kreemiksi.

4. Levitä kreemi tasaisesti kakkupohjan päälle. Paahda pähkinöitä hieman kuivalla pannulla ja ripottele levyn pinnalle. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa siman kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker