Fariinimarenkileivokset

6 isoa marenkia 1 tunti + 12 tuntia
Herkulliset kesäiset marenkileivokset
Fariinimarenkileivokset
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl (125 g) Dansukker Fariinisokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 dl marjoja

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Annostele marenkiseos leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikalla kuudeksi keoksi, paina pieni syvennys marenkiaihioiden keskiosaan täytettä varten. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Täytä marengit juuri ennen tarjoamista. Sekoita tuorejuusto ja fariinisokeri ja jaa täyte marenkien päälle, ripottele marjat pinnalle.

Vinkki!
Käytä tuorejuustotäytteen tilalla fariinisokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahdotettua ranskankermaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker